torstai 11. maaliskuuta 2010

Crispy Rice Treats

Aamulla herätessäni päätin että tänään on erityinen päivä. Tänään teemme kaikkea hauskaa. Vajaa 3v:n kanssa valitsimme leipomuskirjasta riisimurotikut. Valmistus oli tahmaista hommaa, mutta onnistui! Lastenkekkereillä olisivat varma hitti.  Muoteilla näistä saa tehtyä hauskan mallisia. Jäätelötikkuja meillä ei tietenkään ollut, eikä niiden takia viitsinyt kaupunkiin lähteä. Olisihan se ollut tietenkin hyvä tekosyy poiketa muutamissa kaupoissa ;)


275g (n.10dl) vaahtokarkkeja
40g voita
15dl (?) riisimuroja Laitettiin noin 5dl ja oli ihan sopiva meille.
1 dl rouhittuja maapähkinöitä (jätettiin pois)

Koristeeksi:
150g suklaata sulatettuna
1 dl strösseliä
1 dl rouhittuja maapähkinöitä (jätettiin pois)

  1. Sulata vaahtokarkit ja voi
  2. Nosta kattila lämmöltä ja lisää seokseen riisimurot ja maapähkinärouhe
  3. Levitä seos voideltuun uunivuokaan n. 23x33 cm. Painele levy tasaiseksi veteen kastetulla kämmenellä tai lusikalla.
  4. Jäähdytä levy täysin kylmäksi ja leikkaa sitten ruuduiksi (n.12 kpl).
  5. Pistä kuhunkin palaan jäätelötikku. Kasta kunkin makeisen pää ensin sulaan suklaaseen ja sitten maapähkinärouheeseen tai strösseliin.


Nams!

Ohje kirjasta
Amerikan herkut
Jill Parker, Joyce Parker

Ei kommentteja: